ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΒΑΣΗΣ MAKE-UP - ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ

makeup-for-acneΜε πινέλο, με τα χέρια, με ελαφρά χτυπηματάκια, μουτζουρώνοντάς το, με ή χωρίς κρέμα; Ποια από εμάς δεν έχει αντιμετωπίσει παρόμοια διλήμματα κατά τη διάρκεια εφαρμογής βάσης για make-up;

Αρκεί να μάθετε μερικές συμβουλές ομορφιάς για να εκτελέσετε τέλεια το make-up σας.

Η φροντίδα έρχεται πρώτη. Καμία βάση make-up δεν φαίνεται ωραία σε ατημέλητο πρόσωπο. Αν κάνετε make-up πριν πάτε στην δουλειά σας ή πριν το σχολείο, πάρτε πρώτα ένα ελαφρύ toner ή μια ενυδατική κρέμα (αυτό πρέπει να γίνετε ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα) και ψεκάστε με ιαματικό νερό λίγο πριν βάλετε την βάση του make-up. Πρέπει βέβαια να περιμένετε μέχρι να απορροφηθούν τα άλλα καλλυντικά πριν βάλετε την βάση του make-up. Αν κάνετε βραδινό make-up, πρώτα κάντε προσεκτικό ντεμακιγιάζ. Μην φρεσκάρετε το make-up που φορούσατε όλη την ημέρα. Το μακιγιάζ σας θα φαίνεται άσχημο και το δέρμα σας θα καλύπτεται με αρκετά περιττά καλλυντικά. Στη συνέχεια, καθαρίστε το πρόσωπό σας με ένα τονωτικό, κάντε απολέπιση και βάλτε μια μάσκα προσώπου. Πριν από την εφαρμογή της βάσης make-up, βάλτε μία ενυδατική κρέμα.

Πώς να βάζετε βάση make-up το καλοκαίρι; Ξεκινήστε με μια ενυδατική κρέμα, και στη συνέχεια βάλτε μία αντηλιακή κρέμα. Μετά από αυτό, κάντε κανονικά το make-up σας. Αν φοβάστε ότι η κρέμα μπορεί να συσσωρευτεί στις ξηρές περιοχές της επιδερμίδας σας, τότε κάνετε πρώτα απολέπιση. Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να λειάνει το πρόσωπό σας και να διευκολύνει την εφαρμογή των άλλων καλλυντικών.Όσον αφορά το αντηλιακό, πρέπει να το βάζετε με τον τρόπο που περιγράφεται στο φυλλάδιο που επισυνάπτεται. Μόνο η ορθή εφαρμογή αποτρέπει την ξηρότητα του δέρματος και την λεύκανση (ωστόσο, κάθε αντηλιακό λευκαίνει το πρόσωπό του δέρματος λίγο.) Τα καλά νέα είναι ότι μερικά αντηλιακά, μπορεί να αντικαταστήσουν την βάση του make-up.

Τώρα, ας μιλήσουμε συγκεκριμένα για την βάση του make-up. Πάρτε μια μικρή ποσότητα προϊόντος στην παλάμη σας. Έτσι, το καλλυντικό ζεσταίνει γρήγορα και, κατά συνέπεια, είναι ευκολότερο να διανέμετε το προϊόν πάνω από το πρόσωπό σας. Μπορείτε να βάλετε την βάση με ένα πινέλο, ένα σφουγγαράκι ή τα δάχτυλά σας. Όλοι οι προαναφερόμενοι τρόποι εφαρμογής είναι εξίσου καλοι και μπορείτε να ανακατέψετε τις τεχνικές ελεύθερα. Σε κάποιες βάσεις ταιριάζει ένας ιδιαίτερος τρόπος εφαρμογής ο οποίος καθορίζεται από το ίδιο το προϊόν. Βάλτε με ελαφρά χτυπηματάκια την βάση make-up στο πρόσωπο. Αν θέλετε να αποκτήσετε μεγαλύτερο βαθμό κάλυψης, βάλτε επιπλέον στρώσεις σταδιακά. Χρησιμοποιήστε concealer μόνο όταν χρειάζεται να καλύψετε αποχρωματισμούς, σημάδια ακμής και μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Στο τέλος, καθορίστε το make-up με μια διάφανη πούδρα στην απόχρωση του δέρματός σας.